Миналия понеделник МВР изготви разпореждане до зам.-кмета на Столична община Илиян

...
Миналия понеделник МВР изготви разпореждане до зам.-кмета на Столична община Илиян
Коментари Харесай

Калин Стоянов инспектира Патриарха: Тук са извършени незаконни действия

Миналия понеделник Министерство на вътрешните работи изготви предписание до зам.-кмета на Столична община Илиян Павлов, с което разпореждаме да бъде изпълнено влязлото в действие решение на Върховен административен съд, с което се желае абсолютно да спре въвеждането на новата организация на придвижването в центъра на София. Това съобщи вътрешният министър Калин Стоянов, съобщи кореспондент на   " Фокус " .

" Освен това ние желаеме да бъдат обезопасени и всички сложени детайли, както и новообособени трасета. Срокът, който сме дали е до през днешния ден. Както виждате тук нищо не се случва ", добави министърът.

По думите му от страна на Министерство на вътрешните работи следва глоба в размер от 2000 до 7000 лв. по ЗДвП, както и възможен сигнал до прокуратурата за несъблюдение на правосъдно решение.

" Успоредно с това ние пуснахме сигнално писмо и до кмета на Столична община Васил Терзиев, с което го уведомяваме, че тук са осъществени противозаконни дейности, за които той следва да предприеме нужните ограничения и в случай че не го направи, предстоят разпоредби и към него ", безапелационен бе Стоянов.

" Още преди два - три месеца казах ясно, че всичко това, което се слува тук на място в центъра на София не е в съгласие с пътна полиция това, че представител на Пътна полиция е присъствал на комисията по превоз, където е огромна говорилния и се приказва по доста въпроси не значи, че това което следва и Столична Община е в съгласие с отдел пътна полиция сътрудниците имат рационални решения, но  би трябвало да се обърнат до нас ", споделя той.

Вътрешният министър разяснява също, че с цел да се спре войната по пътищата главното, което се цели е глобите за нарушавания да бъдат вдигнати максимално.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР